Handbalbond schrijft herenteam niet in voor WK-kwalificatie

nederlandheren_2625e3585fe628eec12578a7006fd0b0.jpg
nederlandheren_2625e3585fe628eec12578a7006fd0b0.jpg
HANDBAL - Ongeloof en woede bij de nationale herenselectie, want het NHV (de nationale handbalbond) heeft besloten de nationale ploeg niet deel te laten nemen aan de WK-kwalificatiereeks voor plaatsing voor het WK dat in 2013 in Spanje wordt gehouden.
Maandagavond kreeg de bondscoach van het herenteam - Harry Weerman uit Emmen - die mededeling van de bond. "Het is in één woord belachelijk, verder wil ik er nog niet op reageren", aldus Weerman vanuit Geleen waar hij met zijn selectie in voorbereiding is op de laatste twee kwalificatieduels voor het Europees Kampioenschap.

Reden voor de maatregel van het NHV is de subsidiestop van de overkoepelende organisatie NOC*NSF. Daar wordt de kraan richting de nationale handbalbond dichtgedraaid. De totale subsidie van het NOC*NSF bedraagt ruim 600.000 euro, een aanzienlijk bedrag op de begroting van 2 miljoen euro. Het geld is volgens de bond nodig voor het uitvoeren van het beleidsplan, dat niet alleen de organisatie van het EK dit jaar voor handbalsters onder de 19 jaar en het EK voor vrouwen in 2012 behelst, maar ook de talentontwikkeling, opleidingsprogramma's, competities en verenigingen financiert.

De nood bleek al enorm hoog de laatste weken. De bond leende al een bedrag van 57.000 euro bij het NOC*NSF om de Nederlandse teams hun kwalificatiewedstrijden voor de grote kampioenschappen te kunnen laten spelen. Zo spelen de dames komend weekend de belangrijke return tegen Turkije voor een WK-ticket.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.