Ongeloof bij Drentse handbalinternationals

HANDBAL - De beslissing van het NHV om het
rtvdrenthe.nl/sport/61850/handbalbond-schrijft-herenteam-niet-in-voor-wk-kwalificatie'>nationale handbalteam niet in te schrijven voor de kwalificatiereeks richting het WK in 2013 leverde veel boze reacties op binnen het team. Vanuit de spelersgroep is de neiging om een duidelijke statement te maken richting de bond groot, ook wordt er gedacht om verder te gaan zonder bemoeienis van het NHV, maar ook stoppen als international behoort zelfs tot de mogelijkheden.

International en E&O-cirkelspeler Leon van Schie is duidelijk in zijn bewoordingen: "We zijn genaaid door het NHV. Op de laatste dag dat de bond ons kon inschrijven voor de WK-kwalificatie krijgen we de mededeling dat ze het niet doen vanwege de financiële situatie. Dit is echt een fikse streep door de rekening. We horen nooit iets van de bond, worden overal buiten gelaten en op de allerlaatste dag van de inschrijving krijgen we deze mededeling. Belachelijk. Er zit genoeg potentie in dit team. Ons gevoel is dat alles nu gericht wordt op de dames. Natuurlijk hebben zij het de afgelopen jaren beter gedaan dan wij, maar ook wij hebben de laatste tijd laten zien dat we hard op weg zijn om ons ook te plaatsen voor een groot eindtoernooi. Wat we nu kunnen doen?.. Ja er gaat enorm veel door de hoofden van de spelers. We willen woensdag een statement maken in het EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen. Dan hopen we dat de bond spijt krijgt van de beslissing."

International Luchien Zwiers, die vanwege zijn gezondheid niet in Geleen zit reageert vol ongeloof. "Je bent de eerste die me dit verteld. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Je bent als speler trots om voor je land uit te komen. En je wilt het hoogst mogelijke bereiken. Dat wordt nu onmogelijk gemaakt. We komen als team al niet heel veel bij elkaar, maar nu wordt het helemaal moeilijk om beter te worden als team. Waar speel je nu nog voor?"

Routinier Mark Bult (foto) uit Emmen moet - kort na de mededeling van de bond - nog zoeken naar de woorden die zijn gevoel het best beschrijven. "We zijn helemaal klaar met de bond. Als international wil je graag voor het nationale team spelen. Het is een goed team, met ook nog eens voldoende kwaliteit om goede prestaties neer te zetten. Maar dat valt nu in één klap weg. Stel je voor dat het Nederlands voetbalteam niet werd ingeschreven voor de WK-kwalificatie. Dan had je zestien miljoen mensen in opstand. Wat we kunnen doen?... Tja aan de ene kant wil je direct je oranje-shirt inleveren, maar aan de andere kant willen we in de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden laten zien wat we waard zijn. Of ik in de toekomst voor Oranje blijf spelen?... Dat weet ik nu nog niet. Wellicht kunnen we zelf de boer op om sponsors te vinden om toch interlands te kunnen blijven spelen de komende twee jaar. Maar dat geld is er niet binnen een paar weken. Dus het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat ik deze week mijn laatste twee wedstrijden speel voor het Nederlands team."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.