Winkeliers in Meppel maken zich zorgen over inbraakgolf

MEPPEL - Winkeliers in Meppel maken zich zorgen over de golf van inbraken in hun stad. In de afgelopen twee maanden was het al vijf keer raak.

De inbraakgolf is vooral in de Hoofdstraat, de Hagenstraat en in de Kruisstraat in Meppel. De winkeliers hebben de inbraken gemeld bij de politie. Ook is er aandacht gevraagd bij de gemeente. Volgens de winkeliers is cameratoezicht op de openbare weg een goede beveiligingsoptie.

Schade

De schade loopt in de tientallen duizenden euro's. Kluin Opticiëns aan de Hoofdstraat is zelfs twee keer slachtoffer geworden, waarvan de laatste keer in de de vroege zondagmorgen. Opticiën Kluin geeft aan dat de totale schade aan zijn winkel rond de 80.000 euro ligt.

Politie

De Politie Drenthe wil geen reactie geven op de serie winkelinbraken in het centrum van Meppel. Volgens politievoorlichter Dirk Neef is het politieonderzoek volop bezig en zou informatie geven het onderzoek alleen maar schaden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.