Oranje begint WK met gelijkspel

VOETBAL - Het Nederlands CP-voetbalteam is vrijdagavond het WK in Drenthe begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Brazilië.

In het stadion van FC Emmen kwamen de mannen van bondscoach Marcel Geestman na acht minuten al op achterstand. Een fout in de verdediging werd door Wanderson Silva de Oliveira afgestraft. Oranje leek met die 0-1 achterstand te gaan rusten, maar in blessuretijd maakte John Swinkels de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele grote kansen op de overwinning, maar verder dan 1-1 kwam het niet. Gerard Arends uit Roden is de enige Drent bij het Nederlands team. De 20-jarige speler van VV Roden bleef de hele wedstrijd op de bank.
Maandag 20 juni speelt Oranje haar tweede groepswedstrijd. Op het veld van VV De Weide in Hoogeveen is om 19.30 uur Spanje de tegenstander.