Grote belangstelling voor bouwplan Oosterveld in Norg

NORG - Er komen maximaal tweehonderd woningen op het Oosterveld bij Norg. Hoe die bouw wordt aangepakt, maakten de gemeente Noordenveld en Heijmans Vastgoed vanavond bekend.
Ruim 120 belangstellenden kwamen op de bijeenkomst in Norg af. Zij kregen te horen dat begonnen wordt aan de kant van de Peesterstraat, binnen de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg.
Twintig jaar van overleg
Zowel de gemeente als Heijmans hebben grond op de voormalige akker aan de oostkant van het dorp. Het duurde meer dan twintig jaar voor beide partijen zo ver waren, dat er een plan gemaakt kon worden.
Wethouder Henk Kosters wil dat nu snel voortgang gemaakt wordt. In het eerst te bebouwen gebied is het bestemmingsplan vastgesteld. Hier is plaats voor vrijstaande woningen op kavels van 500 tot 2.000 vierkante meter. Als er twintig tot 25 kavels zijn verkocht, kan de bouw volgens Kosters van start. Hij verwacht dat dat in de loop van volgend jaar het geval is. Voor de rest van het gebied moet het bestemmingsplan nog worden vastgesteld.
Bouwen in fasen
Sacha Schram van HKB Stedenbouwkundigen uit Groningen legde uit dat in fasen wordt gebouwd. Pas als een deelgebied is afgerond, wordt aan het volgende begonnen.
Voordeel voor de bewoners is volgens Schram dat hun woongebied binnen afzienbare tijd is afgerond. Daardoor wonen ze niet lange tijd op een bouwterrein. Als de woonwensen van potentiële kopers veranderen, dan kunnen de plannen voor nieuwe deelgebieden nog worden aangepast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.