Kinderen Noordenveld duiken in zwarte gaten met Govert Schilling

Govert Schilling bij De Wereld Draait Door (Rechten: DWDD.nl)
Govert Schilling bij De Wereld Draait Door (Rechten: DWDD.nl)
PEIZE - Wetenschapsjournalist Govert Schilling komt morgen en dinsdag naar de gemeente Noordenveld om in acht kindercolleges te vertellen over het 'onvoorstelbare heelal'.
De lessen sluiten aan op de Nacht van de Nacht die zaterdag 24 oktober voor de elfde keer wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.
Televisie
Schilling is onder andere bekend van zijn optredens in programma's als De Wereld Draait Door en Pauw. In 1989 kreeg hij samen met astronaut Wubbo Ockels een prijs voor hun bijdrage aan het populairder maken van de sterrenkunde.

Sterren en planeten

Tijdens de colleges van Schilling komen de kinderen van groep 6 alles te weten over sterren, planeten, zwarte gaten en buitenaards leven. Ze horen dingen die ongelooflijk raar maar toch echt waar zijn.
Kinderboekenweek
De colleges passen naadloos bij het thema van de Kinderboekenweek 'Natuur, wetenschap en techniek'. Al met al voldoende redenen voor B en W van Noordenveld om de kindercolleges sterrenkunde te steunen.

Wie is Govert Schilling?


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.