Ministaat op grens Drenthe en Duitsland: vrijstaat Wonderland

COEVORDEN - De onafhankelijkheidsverklaring is ingeleverd bij het Internationaal Gerechtshof en binnenkort wordt de eigen vlag geplant. Op de grens van Nederland en Duitsland, bij Coevorden, komt een eigen, onafhankelijke staat: vrijstaat Wonderland.
Het opmerkelijke plan werd gisteravond bekend gemaakt aan de gemeenteraad van Coevorden. Daar verzorgde Luca van Dinter, één van de initiatiefnemers, een presentatie. "Het is een serieus plan, waar we al een tijdje mee bezig zijn."

6 bij 485 meter

De nieuwe staat wordt niet erg groot: 6 bij 485 meter om precies te zijn. Het gaat om het veelbesproken stuk grond van de familie Beukeveld. Gerard Beukeveld probeerde er ook een eigen staat te stichten, maar dat is niet gelukt. Volgens Van Dinter steunt de familie het nieuwe initiatief.

'Van het volk, voor het volk'

De vrijdenkers achter vrijstaat Wonderland zeggen idealistische motieven te hebben. "Ons uitgangspunt is: van het volk, voor het volk", aldus Van Dinter. De groep wil binnenkort de eigen vlag planten en een eerste gebouw plaatsen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.