Flinke aardbeving in wijde omtrek te voelen

Meldingen op de aardbevingenkaart van RTV Noord
Meldingen op de aardbevingenkaart van RTV Noord
ASSEN - Een aardbeving vanavond bij het Groningse Hellum is in de wijde omtrek gevoeld.
Ook in de grensstreek met Drenthe werd de beving opgemerkt. Er kwamen berichten uit Haren en Zuidlaren op Twitter dat de beving gevoeld was. Op
van RTV Drenthe komen reacties binnen op de beving. Hans Anloo voelde de beving in Anloo en Gezina Noordhuis ten Have voelde het in Drouwenerveen.
De aardschok was rond 20.06 uur. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Dit was de zwaarste aardbeving van het afgelopen jaar.

Schade
Het was vanavond nog niet bekend of er schade is aan woningen of bebouwing rond Hellum. Bij de brandweer waren geen schademeldingen binnengekomen, zei een woordvoerder.
Politie
Bij de politie waren ook geen meldingen binnengekomen van slachtoffers of van schade. Wel kwamen bij de politie negen telefoontjes binnen van mensen die "gerommel hebben gehoord" of de grond voelden trillen. "Het was maar heel kort", aldus een politiewoordvoerder. "Of er scheuren in de muren zijn, kunnen ze morgen overdag waarschijnlijk pas zien."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.