Aardbeving ook in Noord-Sleen gevoeld: 'Verdorie, ik hoop niet dat het hier heftiger wordt'

EMMEN/NOORD-SLEEN - De aardbeving van gisteravond in Emmen is tot in de wijde omtrek gevoeld. Ook Elly Jagersma uit Noord-Sleen werd wakker van de trillende aarde.
"Gisteravond om half twaalf lag ik op bed radio te luisteren en opeens hoorde ik heel diep weg in de grond een gerommel. Toen kwam er een knal", vertelt ze op Radio Drenthe.
"Je hart gaat harder kloppen en je denkt: wat is hier aan de hand?" Toen Jagersma vanochtend op de website van RTV Drenthe keek, zag ze dat het om een aardbeving ging.
"Het is een eng gevoel. Het komt zo dicht in de buurt. Als je die verhalen in Groningen hoort, dan denk je: verdorie, ik hoop niet dat het hier heftiger wordt."
Jagersma heeft geen schade door de aardbeving. "Het is alleen gerommel geweest. Ik denk niet dat het zo heftig was, dat er schade is ontstaan. Het was meer de schrik."

Schademeldingen

Bij de NAM in Assen zijn volgens woordvoerder Kirsten Smit inmiddels wel enkele reacties binnengekomen van mensen die denken schade te hebben na de beving van gisteravond.
Volgens Smit is de oorzaak van de aardbeving te wijten aan de gaswinning van de NAM. "Wij hebben gezien dat het gasveld waaruit wij produceren, precies onder de plek ligt waar de aardbeving heeft plaatsgevonden", aldus Smit.

Lees ook:
Advies: Bewoners in Emmen moeten in en om hun huizen de schade opnemen
Vaker bevingen

Het gasveld bij Emmen heeft volgens de NAM-woordvoerder al vaker te maken gehad met aardbevingen. Het gaat om twaalf aardbevingen in de afgelopen 22 jaar. "Het is dus niet helemaal nieuw. Bovendien was er begin dit jaar ook een aardbeving vanuit dit zelfde veld', vertelt Smit op Radio Drenthe.
De aardbeving gisteravond van 2.3 op de schaal van Richter was wel de zwaarste tot nu toe in het productieveld van de NAM.

Stem ook op onze stelling:
De NAM moet de gaskraan nog verder dichtdraaien

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.