'Ik hoop dat we René Schoenmaker niet vinden en dat hij dus nog leeft'

René Schoenmaker (Rechten: Twitter)
René Schoenmaker (Rechten: Twitter)
EELDERWOLDE - "Het gaat me aan het hart. René heeft een vrouw en kinderen, ze komen hier vaak. Het is echt vreselijk", zegt restauranthouder Pino Camera uit Groningen tegen RTV Noord. Hij organiseert dit weekend een grote zoektocht naar de vermiste René Schoenmaker uit Eelderwolde.
Schoenmaker is al anderhalve week vermist. Verschillende zoekacties, zowel door politie als door buurtbewoners, hebben tot nu toe niks opgeleverd.
Hardlopen
De vrijwilligers die Camera bereid heeft gevonden mee te helpen, zijn vooral mensen die de hij kent van hardlopen. Camera is emotioneel betrokken bij de vermissing, omdat Schoenmaker vaste gast is in het Italiaans restaurant.
Natuur
Zondagochtend wordt met 200 tot 300 vrijwilligers gezocht in de omgeving van Zuidlaren en Noordlaren. "Het gebied waar we gaan zoeken, hield René ook van. En ik loop er vaak hard en weet dat het water erg diep is", legt Camera uit. "Zelfs als er een auto in het water zou liggen, zou je dat niet zomaar zien."
Zwaar
"Ik hoop dat we hem niet vinden en dat hij dus nog leeft", zegt de restauranthouder tegen RTV Noord. "Wat er met hem gebeurd zou kunnen zijn? Hij hield van sporten, voetbal en hardlopen, maar door een blessure kon hij opeens niks meer. In combinatie met nieuwe medicijnen kan dat voor hem heel zwaar zijn."
Helpen?
Mensen die willen meehelpen, kunnen zich zondag om 10.00 uur bij Il Lago aan de S.O.J. Palmelaan in Groningen melden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.