Dames Sudosa-Desto komen net tekort tegen Dynamo Apeldoorn

VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto hebben vanavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Sporthal De Timp was Dynamo Apeldoorn met 2-3 net te sterk voor het team van trainer Mark Afman.
Promovendus doet niet onder voor ervaren tegenstander

Sudosa-Desto, de kampioen van de 1e divisie, begon goed aan het duel en nam in de eerste set een voorsprong van 10-5. Maar de tegenstander uit Apeldoorn kwam terug in de wedstrijd en stond tegen het eind van de set zelfs met 20-21 voor. Maar dankzij een uitstekend spelende Anika van Oostrom en een goed serverende Iris Dijkstra wonnen de Asser dames uiteindelijk met 25-22.
In de tweede set ging er teveel fout aan de kant van Sudosa-Desto en kon Dynamo de set met 19-25 naar zich toe trekken. Het herstel kwam echter snel, want de derde set was weer voor Sudosa-Desto (25-16).

Beslissende momenten breken Asser dames op

In de vierde set bleef het heel lang spannend en kon het team uit Assen tot 16-16 bijblijven. Maar in de slotfase greep Dynamo toch de winst (21-25) en moest er een vijfde en beslissende set worden gespeeld. Daarin bleek de ervaring van Dynamo, dat vorig seizoen degradeerde uit de eredivisie, toch de beslissende factor. Het werd uiteindelijk 11-15.
Ondanks de nederlaag was coach Mark Afman tevreden over het spel van zijn meiden. "Een plaats bij de eerste acht in de promotiedivisie zou mooi zijn", aldus de succesvolle coach.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.