Gezocht: paarden voor de bereden politie

Een bruin paard komt in aanmerking politiepaard te worden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een bruin paard komt in aanmerking politiepaard te worden (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De bereden politie zoekt nieuwe paarden. De politie vraagt op Twitter of iemand nog een geschikt paard kent of heeft.
Politiepaard word je niet zomaar. De dieren moeten een schofthoogte van tussen de 1.65 en 1.75 meter hebben. Kleinere paarden komen sowieso niet in aanmerking. De politie heeft een voorkeur voor ruinen, omdat die over het algemeen rustiger zijn dan merries. Daarnaast moeten de paarden tussen de vijf en tien jaar oud zijn.

Geen bont

Alle kleuren zijn welkom, behalve bont. Dit riep op Twitter veel vragen op. De politie zegt dat ze al bonte paarden heeft, die worden gebruikt als paukpaarden. Bij optochten hangen er aan weerszijden van die paarden twee pauken, dat zijn trommels, die door de ruiter worden bespeeld.

Stressbestendig

Tenslotte voegt de politie de volgende eigenschappen aan oproep toe: potentiële politiepaarden moeten kerngezond, stressbestendig, verkeersmak en niet bang voor mensenmassa's zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.