Schaatser Gerben Jorritsma: Ik wil gewoon winnen

SCHAATSEN - Haal de noren maar uit het vet, want over drie weken begint het schaatsseizoen alweer. Gerben Jorritsma uit Diever is er helemaal klaar voor.
De 22-jarige schaatser reed vorige week tijdens het trainingskamp van de Lotto-Jumboploeg al een seconde van zijn persoonlijke record op de 1500 meter af. Zijn tijd van 1.47.86 misstaat internationaal niet.
"Ik wil gewoon winnen, maakt me niet uit op welke afstand", zegt Jorritsma. "Buiten de sprintafstanden - de 500 en 1000 meter - hoop ik me ook op de 1500 meter te plaatsen voor de World Cups. Ik ben een allroundsprinter en ik wil prijzen pakken."
Winst te behalen
Volgens trainer Jac Orie is er nog veel winst te behalen voor Jorritsma. "Hij kan zijn stijl nog beter aanpassen per afstand. Op de 1500 meter kun je nou eenmaal niet zo diep zitten als op de 500 meter", legt Orie uit. "Ook bij het indelen van de wedstrijd is er nog winst te behalen. Wanneer moet je een ronde echt aanvallen en wanneer moet je je sparen".

Grote stap vooruit
De trainer ziet het wel zitten met Jorritsma. "Gerben is jong en pakt het snel op. Hij is ook heel goed trainbaar. Dat is ook de reden dat ik een hele grote stap van hem verwacht dit jaar. Hij is sterker geworden en rijdt nu een persoonlijk record. Hij heeft de boel goed op de rails."

Selectiewedstrijden

Het seizoen voor de schaatsers begint op 30 oktober met selectiewedstrijden voor de World Cups. Die wedstrijden worden in Enschede verreden.
"We hebben al veel op het ijs gestaan", aldus Jorritsma. "We hebben een trainingskamp in Enschede en in Hamar gehad, dus het schaatsen voelt al vanzelfsprekend. Ik ben klaar voor de selectiewedstrijden in Enschede."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.