Journalist Cor Rodenburg moet pen neerleggen

ASSEN/VRIES - Dertig jaar schrijft Cor Rodenburg (92) uit Vries verhalen voor Dagblad van het Noorden en daarvoor voor Nieuwsblad van het Noorden. Als gevolg van een oogziekte moet hij noodgedwongen de pen neerleggen.
Vandaag neemt Rodenburg afscheid in Dagblad van het Noorden met zijn laatste, historische verhaal
Staatsbegrafenis voor een Drent.


Naschrift
In het naschrift meldt hij: "Dit moet na dertig jaar mijn laatste bijdrage zijn. De ogen kunnen wegens leesblindheid en ondanks hulpmiddelen het geheugen niet meer voldoende ondersteunen. Stoppen dus! Dag lezers! Bedankt!"

Drentsigheden

Onverminderd schrijft Rodenburg, ondanks zijn hoge leeftijd en zijn afnemende zicht, regelmatig verhalen voor de krant. Die zijn voornamelijk geënt op Drentse historische gebeurtenissen. Dat laatste doet hij jarenlang met de rubriek 'Drentsigheden', als vast onderdeel van de pagina Schepers Erf, die inmiddels niet meer bestaat.
Molukse bezetting
Rodenburg begon zijn schrijverscarrière in de journalistiek. Na het Vrije Volk en Nieuwsblad van het Noorden, stapt hij de voorlichting in. Eerst voor de gemeente Delfzijl en in de jaren zeventig wordt hij chef voorlichting bij de provincie Drenthe. Daar maakt hij ook in 1978 de Molukse bezetting mee. Na zijn vut, pakt hij de journalistieke draad weer op. Rodenburg wordt in 1986 vaste medewerker voor de krant. Eerst als rechtbankverslaggever en later schrijft hij artikelen over de Drentse historie.
Met pijn in het hart
Rodenburg laat RTV Drenthe weten dat hij afscheid neemt met pijn in het hart. "Ik had graag verder gewild, maar het ging niet meer. Ik deed aan blindtypen en luisterde vervolgens via de spraakcomputer na wat ik getypt had. Maar ik kan nauwelijks bronnen raadplegen. Dus houdt het hier op."

Zaterdagmiddag is Cor Rodenburg te gast bij Radio Drenthe in het programma Cassata.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.