Vrouwen van Nu nemen voor zes dagen Nijeveen over tijdens agrarische dagen

NIJEVEEN - "Omdat het spectaculair is waar ze heen gaan, en zo kom je nog eens ergens", lacht een deelnemer op de vraag waarom ze mee is met de agrarische dagen.
De zes dagen in oktober zijn populair: ruim 1300 vrouwen kunnen mee, ruim 1500 meldden zich aan en dus is er een wachtlijst van 200 vrouwen.
Agrarische dagen
De agrarische dagen is een initiatief van de agrarische commissie van de Vrouwen van Nu. Per dag gaan tweehonderd vrouwen per bus langs allerlei activiteiten. Nijeveen is dit jaar het decor van de agrarische dagen.
"We gaan naar een agrarisch bedrijf toe, bij de familie Flinkert die een melkveebedrijf hebben. Maar ook bezoeken we een oude melkfabriek in Kolderveen", vertelt Aukje Brouwer, voorzitter van de agrarische commissie.
Behalve aandacht voor de agrarische sector, bezoeken de dames ook een chocolatier en maken ze een boottocht in Giethoorn.
Waar komt het succes vandaan?
Met tweehonderd dames op de wachtlijst mag de organisatie zich natuurlijk in de handen knijpen. Al geeft het ook aan dat het zonde is voor die vrouwen die niet mee kunnen. Voorzitter Brouwer is blij dat het goed gaat met de damesclub.
"De Vrouwen van Nu is een club waar het hartstikke goed is om lid van te zijn en het is fantastisch dat er zoveel interesse is voor de agrarische dagen", aldus Brouwer.
Veel deelnemers geven aan het te zien als een mooi en leerzaam dagje uit met vriendinnen. "Het is de verbondenheid met elkaar. Samen eropuit en genieten", lacht een van de deelnemers.
De Vrouwen van Nu sluiten de dag af met een rondvaart in Giethoorn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.