Staatssecretaris wil meer asielzoekers in Oranje: vanavond bijeenkomst

ORANJE - In Oranje worden meer asielzoekers opgevangen dan de afgesproken zevenhonderd. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente Midden-Drenthe.
Dat bevestigt de gemeente. Bewoners hebben bericht gekregen dat er vanavond om 19.30 uur een bijeenkomst in het buurthuis is. Dan gaat burgemeester Ton Baas de bewoners verder informeren. Ook staatssecretaris Dijkhoff is daar aanwezig om de plannen toe te lichten.
Nog eens zevenhonderd?
Momenteel zitten er zo'n zevenhonderd asielzoekers in het voormalige Pipodorp bij Speelstad Oranje. Maar er is ruimte voor maximaal nog eens zevenhonderd vluchtelingen.
Nu de nood bij de opvang van vluchtelingen zo hoog is, vermoeden bewoners dat er een dringend beroep is gedaan op de gemeente, om meer vluchtelingen in Oranje op te nemen.
Belofte maakt schuld
Burgemeester Ton Baas beloofde eerder stellig dat het er maximaal zevenhonderd zouden zijn tot uiterlijk oktober 2017. Als hij die belofte breekt kan dat op veel weerstand in Oranje stuiten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.