Toch punten en geld voor filmende veldrijder in Gieten

De Superprestige in Gieten (Rechten: Kim Stellingwerf)
De Superprestige in Gieten (Rechten: Kim Stellingwerf)
VELDRIJDEN - Veldrijder Thijs van Amerongen die zondag werd gediskwalificeerd omdat hij met een cameraatje op zijn fiets rondreed tijdens de veldrit in Gieten, krijgt toch zijn prijzengeld en punten voor het klassement van de Superprestige.
Van Amerongen eindigde in Gieten als twaalfde maar de Nederlander werd door de jury uit de uitslag geschrapt omdat het gebruik van de camera niet door de internationale wielerunie UCI was goedgekeurd.
Een plezier
"Wij vinden het niet kunnen dat Van Amerongen de dupe wordt omdat hij zijn sponsor en de televisieuitzending een plezier deed", aldus secretaris Kurt Vanneste van de Superprestige.
Niet in uitslag
Van Amerongen wordt nog steeds niet in de officiële UCI-uitslag opgenomen, maar krijgt wel vier punten voor het klassement van de Superprestige. Twee renners delen daarom nu de twaalfde plaats en na één manche staan er zestien in plaats van vijftien renners in het klassement.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.