Inwoners Koekangerveld nog altijd sceptisch over oversteken N375

KOEKANGERVELD - Het besluit is al genomen, maar in dorpshuis De Veldhoek werd dinsdagavond nog druk gediscussieerd.
Want inwoners van Koekangerveld zijn nog altijd verdeeld over de gekozen oplossing voor oversteken in de N375: een rotonde bij de Koekangerveldweg, en een landbouwsluis bij de Ruinerweg.


Verdeeldheid

Die verdeeldheid is er al zolang de provincie aangaf de oversteken veiliger te willen maken. Dit leidde tot felle discussies tijdens informatie-avonden. In eerste instantie leek die oplossing een rotonde in de Ruinerweg en een zogenaamde landbouwsluis in de Koekangerveldweg, maar uiteindelijk viel het definitieve besluit in de gemeenteraad.



Ommezwaai
De verbazing bij voor- en tegenstanders dat er een totale ommezwaai werd gemaakt is groot. Want op het laatste moment koos de raad voor een rotonde in de relatief kleine oversteek in de Koekangerveldweg, en een landbouwsluis bij de Ruinerweg.

'Jammer dat hiervoor gekozen is'

Veel mensen kwamen dinsdagavond toch even kijken naar de uitwerking van de plannen, al staken ze hun onvrede niet onder stoelen of banken. "Tsja, jammer dat hiervoor gekozen is. Voor de veiligheid moest er wel wat gebeuren, maar dit is een rare en geldverslindende keuze", zegt een inwoner van Koekangerveld.

Voor de bouwvak klaar

Maar nu het besluit eenmaal is genomen, gaat de uitwerking van de plannen verder. Het wachten is nu op de benodigde vergunningen. Als alles volgens plan verloopt gaat volgend voorjaar de schop de grond in. Voor de bouwvak moeten de oversteken klaar zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.