D66: doet Drenthe mee aan rechtszaak windmolens?

Marianne van der Tol van D66 (Rechten: archief RTV Drenthe)
Marianne van der Tol van D66 (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De Statenfractie van D66 in Drenthe wil weten of de provincie aanhaakt bij de mogelijke rechtszaak over de rijkscoördinatieregeling. D66 stelt dit aan de orde tijdens de extra Statenvergadering over het inpassingsplan windmolens op 14 oktober.
Tijdens die extra vergadering van Provinciale Staten moet de Drentse politiek zich uitspreken over het concept inpassingsplan voor de Veenkoloniën. Maar intussen hebben de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze een meningsverschil met minister Kamp. De twee gemeenten vinden dat de minister ten onrechte de rijkscoördinatieregeling toepast.

Kort geding

Tot nu toe zit er weinig beweging in de zaak. "We hopen binnen nu en twee weken het definitieve standpunt van de minster te kennen. Als hij vasthoudt aan zijn standpunt spannen we een kort geding aan", aldus wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn.

Meedoen

Fractievoorzitter Marianne van der Tol van de Statenfractie van D66 wil van het college van Gedeputeerde Staten weten of Drenthe gaat meedoen in de rechtszaak over de zeggenschap over de plaatsing van de windmolens in de Veenkoloniën.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.