Bezwaren bouwplan centrum Borger van tafel

De hoek van de Bergman-Beinsstraat en de Hoofdstraat in Borger (Rechten: Google Streetview)
De hoek van de Bergman-Beinsstraat en de Hoofdstraat in Borger (Rechten: Google Streetview)
BORGER - Alle bezwaren tegen het bestemmingsplan voor twaalf appartementen met winkels op de hoek van de Hoofdstraat met de Beinsstraat in Borger zijn door de Raad van State van tafel geveegd.
Daarmee maakt de Raad de weg vrij voor de gemeente Borger-Odoorn om ontwikkelaar Koen Warners een vergunning voor het bouwproject Weiteringzathe te verlenen.

Leegstand

De Raad van State is niet bang voor abnormale winkelleegstand in Borger als er 500 vierkante meter winkelruimte bij komt. Er staan wel wat winkels leeg, maar volgens de Raad hebben winkelpandverhuurders Deuring en Wichertjes niet aangetoond dat er door het project meer leegstand zal komen.

Parkeerplaatsen

Ook is de Raad van State niet bang voor parkeerproblemen als het woon-winkelpand klaar is. Er komen minimaal 66 parkeerplaatsen bij, waarvan 23 plekken voor de bewoners van de appartementen.
Ontwikkelaar Koen Warners liet in het midden of hij gelijk met de nieuwbouw gaat beginnen. De huidige woning op het perceel is nog bewoond. Het kan volgens Warners nog wel een jaar duren voordat er begonnen kan worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.