Gewonde vrouw Oranje: Als een hond voor die auto weggetrokken

De vrouw brak haar elleboog (Rechten: RTV Drenthe)
De vrouw brak haar elleboog (Rechten: RTV Drenthe)
ORANJE - Als een hond die voor een auto werd weggetrokken. Zo omschrijft Hilda van der Heide uit Oranje het incident waarbij ze gisteravond haar elleboog brak.
Woest was ze, nadat staatssecretaris Klaas Dijkhoff tijdens een bijeenkomst in het dorp bekend maakte dat er zevenhonderd extra asielzoekers in Oranje worden opgevangen. "Ik dacht gvd", zegt ze in
. "Ik was echt heel boos. Zat meteen vol adrenaline. Het is zo'n ondemocratische beslissing. Dit kan echt niet."
Impulsief besluit
Het was een impulsief besluit om voor de auto van Dijkhoff te gaan staan, zegt van der Heide tegen de krant. "Het kwam ineens in mij op. We wilden die man tot rede brengen. Het gesprek was weliswaar over, maar het was nog niet klaar. We wilden met hem terug naar het buurthuis en hem afdwingen; nee, het gaat niet door."
Levensmoe
Van der Heide werd door een agent voor de auto weggetrokken en kwam ten val. "Hij trok er zo hard aan. Het scheurde gewoon uit elkaar. Dat voelde ik gewoon. Als hij netjes gevraagd had; mevrouw, dit gaat niet goed, u moet even weg gaan want de auto gaat rijden, dan was ik gewoon opzij gestapt. Ik ben nog niet levensmoe.''

Spijtig
Staatssecretaris Dijkhoff, die volgens Van der Heide nog geen contact heeft opgenomen, noemt het incident spijtig. "Ik begrijp dat ze medische verzorging nodig heeft. Dat is erg spijtig. Ik hoop dat het goed met haar gaat en dat ze als ze last heeft gauw opknapt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.