Kan staatssecretaris Dijkhoff de noodopvang in de TT Hall verlengen?

Staatssecretaris Dijkhoff (Rechten: archief RTV Drenthe)
Staatssecretaris Dijkhoff (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Kan staatssecretaris Dijkhoff de noodopvang van vluchtelingen in de TT Hall in Assen verlengen? Dat wil stadspartij PLOP weten.
De partij vraagt dat naar aanleiding de gebeurtenissen in Oranje gisteravond. Dijkhoff legde een eerdere afspraak naast zich neer door te besluiten tot de opvang van zevenhonderd extra asielzoekers in het dorp.
Overrulen?
PLOP wil van het college van B en W weten of de staatssecretaris een beslissing die het college in Assen gemaakt heeft zomaar kan overrulen. Op die manier zou Dijkhoff Assen kunnen verplichten om meer dan duizend asielzoekers op te vangen, of de einddatum van de opvang van asielzoekers in de TT Hal op te rekken. De huidige einddatum voor die opvang is 10 november.

Terzijde

"Hoe is het mogelijk dat een beslissing, genomen door B en W, in overleg met de bewoners van Oranje, zo terzijde wordt geschoven?", schrijft Lia de Ruiter namens de fractie van PLOP.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.