Werknemers Tjoapack akkoord met sociaal plan

De vestiging van Tjoapack in Emmen (Rechten: Google Streetview)
De vestiging van Tjoapack in Emmen (Rechten: Google Streetview)
EMMEN - Met een ruime meerderheid heeft het personeel van Tjoapack vanavond ingestemd met het voorstel van de werkgever voor een sociaal plan.
Werknemers ontvangen de transitievergoeding uit de WWZ, plus een maandloon, als ze de beëindigingsovereenkomst ondertekenen. Janwillem Compaijen van FNV geeft aan vooral blij te zijn met het werk naar werk-traject. In dat traject is een bedrag voor scholing en ontslagbegeleiding opgenomen. Bij ontslagbegeleiding worden werknemers geholpen bij het vinden van een nieuwe baan en leren ze bijvoorbeeld specifieke technieken voor het solliciteren.

EVC-traject

Daarnaast is er ook een zogenoemd EVC-traject in het plan opgenomen. Daarbij wordt gekeken of een werknemer zich tijdens de werkzaamheden bepaalde vaardigheden eigen heeft gemaakt. Die vaardigheden zijn een aanvulling op het diploma van de werknemer en dat kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Verplaatsen naar Etten-Leur

Medicijnverpakker Tjoapack wil de verpakkingswerkzaamheden verhuizen naar een vestiging in Etten-Leur. Daarbij gaan zestig banen in Emmen verloren. Volgens de ondernemingsraad en FNV was het plan om de komende twee jaar zestig werknemers te ontslaan niet rechtsgeldig. De ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam besloot echter dat de sluiting van de vestiging volgens de regels was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.