Nog steeds onduidelijkheid over omstreden woning in Norg

De Steeg in Norg (Rechten: RTV Drenthe / Peter Vegter)
De Steeg in Norg (Rechten: RTV Drenthe / Peter Vegter)
NORG - Er is nog steeds geen duidelijkheid over de komst van een omstreden woning in De Steeg in Norg. Deze kwestie loopt al sinds 1991.
De gemeenteraad van Noordenveld besloot de beslissing over de bestemmingsplanwijziging uit te stellen tot de volgende raadsvergadering. Het punt leverde nog te veel discussie en onduidelijkheid op.

Modern huis

Het bedrijf BBAW Bouwmanagement in Norg wil in De Steeg een huis bouwen en de gemeentelijke welstandscommissie wil dat dit een modern huis wordt. Dit naar aanleiding van een advies van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Veel verzet

Bewoners van De Steeg verzetten zich hevig tegen een moderne woning in het historische deel van het dorp. Volgens hen past zo'n huis niet in de omgeving waar alleen Saksische keuterijen rond een hoofdboerderij staan. Ze worden daarbij gesteund door Kerspel Norg, een organisatie die zich bekommert om het cultureel erfgoed in het dorp, en door erfgoedvereniging Bond Heemschut Drenthe.

Regels aanscherpen

D66 wil dat de regels voor de woning in het bestemmingsplan aangescherpt worden. Daar buigt wethouder Henk Kosters zich de komende weken over. Vooral de VVD was teleurgesteld over het uitstellen van het besluit, die partij wilde dat er eindelijk duidelijkheid kwam voor alle betrokkenen.

Strijd nog niet gestreden

Volgens Huib Knottnerus van het Kerspel Nog is, ook als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd, de strijd nog niet gestreden: "Wij gaan desnoods door tot aan de Raad van State."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.