Alcoholist bedreigt en stalkt vriendin: 'Ze was zelf ook niet makkelijk'

De man belde de vrouw 120 keer per dag (Rechten: pixabay.com)
De man belde de vrouw 120 keer per dag (Rechten: pixabay.com)
DWINGELOO - Tegen een 37-jarige man uit Dwingeloo is 120 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin.
De twee hadden sinds 2013 een relatie, maar toen de man steeds meer begon te drinken volgden er problemen. Ze zetten er een punt achter, maar de man wilde toch weer contact en begon zijn ex lastig te vallen. De vrouw moest meerdere keren verhuizen, maar elke keer wist hij haar adres te achterhalen.
Brandstichting
De begeleidster van de licht verstandelijk beperkte vrouw hield de belaging bij in een schrift: de man bleek zijn ex op sommige dagen bijna 120 keer te hebben gebeld. Ook zou de begeleidster, die in Diever een winkel heeft waar de vrouw zelf ook werkte, per sms met brandstichting zijn bedreigd.
De man bekende dat hij zijn ex-vriendin stalkte en bedreigde, maar dat ze zelf "ook niet makkelijk was'. Desondanks had hij spijt van zijn daden. Hij erkende dat de alcohol een grote rol speelde en had inmiddels behandeling gezocht.
Bekraste auto
De man werd ook nog verweten dat hij de auto van de begeleidster had bekrast. Maar omdat hij dit pertinent ontkende en de rest toegaf, vroeg de officier van justitie in dit geval om vrijspraak wegens gebrek aan overtuiging.
Van de officier van justitie moet de man zijn ex-vriendin 500 euro smartengeld betalen en moet hij zich verder laten behandelen voor psychische problemen en drankverslaving. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.