Gemeente Emmen: Kavels aanpassen om wonen in Delftlanden aantrekkelijker te maken

EMMEN - Als het aan wethouder Jisse Otter ligt, worden de bouwkavels in de Emmer wijk Delftlanden een stukje groter gemaakt. De bewoners krijgen dan meer tuin rondom hun huis.
Het vergroten van de kavels moet de wijk aantrekkelijker maken om in te wonen. Want de laatste jaren is er amper gebouwd in de lege wijk.

Meer krachten

"Het zou wat mij betreft sneller mogen, maar als je teruggaat naar de crisis in 2008: toen was er nog hoop dat het zou overwaaien. Maar inmiddels is het al een aantal jaren structureel", vertelt wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen). "Er komen nu meer krachten los om dat te veranderen."

Nieuwste wijk van Emmen

Delftlanden had dé nieuwbouwwijk van Emmen moeten worden. Maar de plannen voor het stuk grond aan de rand van Emmen komen niet van de grond. Van de 1600 beschikbare kavels zijn er amper 300 bebouwd. En een deel van de woningen staat leeg.
De gemeente Emmen heeft in 2007, 2008 en 2009 bouwvergunning verleend aan projectontwikkelaar Megahome. Die heeft een groot deel van de kavels in bezit. Het bedrijf heeft financiële problemen en schuldeiser Rabobank denkt erover om de kavels te veilen. RTV Drenthe heeft Megahome om een reactie gevraagd, maar het bedrijf wil niet reageren.

Problemen bij Megahome

"Dat Megahome problemen heeft is duidelijk." stelt wethouder Otter. "Daardoor wordt er weinig gebouwd en verkocht en daar zijn we niet zo blij mee. We hebben ook een aantal rechtsgedingen lopen over verschillende zaken."
Een optie voor de gemeente is om een deel van de kavels terug te kopen. Daar hangt alleen een hoog prijskaartje aan.

Samen een vuist maken

Emmen is niet de enige gemeente dat last heeft van de problemen bij Megahome. Meer gemeenten hebben problemen met de projectontwikkelaar. Daarom overleggen de gemeenten of ze samen een vuist kunnen maken tegen Megahome en de financiers achter het bedrijf.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.