FC Emmen nipt onderuit bij PEC Zwolle: 1-0

VOETBAL - FC Emmen heeft het oefenduel bij eredivisionist PEC Zwolle met 1-0 verloren. De enige treffer viel in de 24e minuut en werd gescoord door Stef Nijland.
FC Emmen-trainer Marcel Keizer startte tegen de nummer 5 van de eredivisie met Jordy van Deelen als rechtsback. Derre Kwee, die volgende week vrijdag tegen Go Ahead Eagles geschorst is, nam noodgedwongen de positie in van linksback Gaby Jallo die vanwege een knieblessure niet in actie kwam. Op het middenveld startte Emmen met Sander Rozema, Jurjan Mannes en Boy Deul en de voorhoede bestond uit Raymond Gyasi, Rick ten Voorde en Erixon Danso. Marnix Kolder begon op de bank en viel na rust in.

1e helft

De eerste kansen waren voor de thuisclub. Stef Nijland zag in de 8e minuut een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en even later schoot Ryan Thomas op de paal. Het eerste gevaar van Emmen kwam in de 23e minuut, maar Boy Deul zag zijn schot gekeerd worden door PEC-doelman Boy de Jong. Amper een minuut later kwam de thuisclub op 1-0, waarbij FC Emmen werd geklopt in de omschakeling. Boban Lazic zette simpel twee Emmenaren op het verkeerde been, stoomde op richting de achterlijn en gaf een perfecte voorzet op de volledig vrijstaande Nijland die met links scoorde.

2e helft

Zonder Erixon Danso en Boy Deul en met Marnix Kolder als centrumspits en Josip Baric als rechterspits probeerde Emmen na rust de gelijkmaker te scoren. Twee keer was centrale verdediger Jens Jurn Streutker daar dichtbij, maar twee keer redde De Jong. Rick ten Voorde kreeg halverwege de tweede helft de grootste kans op de gelijkmaker, maar de (inmiddels) linkerspits probeerde het te mooi. Een kwartier voor tijd verzuimde PEC-rechtsback Kingsley Ehizibue het duel te beslissen, waardoor Emmen nog altijd mocht hopen op een remise. Die bleef uit, vooral omdat bij de Drenten niemand echt de trekker durfde over te halen.

"We zijn niet daadkrachtig genoeg"

"Ik had in de rust al aangegeven dat we niet daadkrachtig genoeg waren in aanvallend opzicht. Qua voetbal was het best aardig, alleen waren we niet doelgericht genoeg. Datzelfde gold voor de slotfase van de tweede helft. Op een gegeven moment bleven we maar breien", meende Keizer. "Daarnaast vond ik dat de tegentreffer te voorkomen was. We staan met twee spelers bij die ene Zwollenaar en toch kan de voorzet, waaruit de goal valt, gegeven worden."

Opstellingen

PEC Zwolle: De Jong: Patricio (65. Buitenhuis), Van Hintum, Marcellis, Ehizibue, Hebling (65. Bouy), El Hasnaoui (45. Marinus), Brama (65. Dekker), Thomas, Nijland, Lazic (77. Veldwijk).
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip (70. De Groot), Streutker, Kwee (62. IJzerman), Mannes, Rozema, Deul (46. Baric), Gyasi (81. Mulder), Ten Voorde, Danso (46. Kolder).