Man gooit klokhuis uit raam op A28 en moet voorkomen

De man verschijnt voor de economische politierechter in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man verschijnt voor de economische politierechter in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Je zit in de auto en eet een appel. Maar als hij op is, waar laat je dan het klokhuis? Een 60-jarige man uit Amersfoort wist er in oktober vorig jaar wel raad mee: hij gooide het uit het raam van zijn auto op de A28 bij Zuidwolde.
Daarvoor moet hij zich maandag verantwoorden bij de economische politierechter in Assen. Niet omdat hij gevaar op de weg veroorzaakte, maar omdat hij straatafval achterliet op de openbare weg en geen gebruik maakte van een afvalbak, zo blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie.

Motoragent

De man had de pech dat er een motoragent achter zijn auto reed. Die zag hoe de man het klokhuis uit het raam mikte en het bleef liggen op de rijbaan. Hij liet de bestuurder stoppen en maakte proces-verbaal op.

140 euro boete

Het Openbaar Ministerie besloot hem een zogenoemde strafbeschikking aan te bieden van 140 euro, zo laat een woordvoerster van het OM weten. Als de klokhuiswerper die boete betaalde, was hij ervan af.
"De man was het er niet mee eens en daarom komt de zaak nu voor de politierechter", legt de woordvoerster uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.