Jan Bartstra voorzichtig optimistisch over toekomst rechtbank Assen

ASSEN - Rechter Jan Bartstra heeft een goed gevoel overgehouden aan de hoorzitting in de Tweede Kamer over de toekomst van de rechtbanken.
“Ik heb het gevoel dat de Kamer wel een beetje zit te denken in een oplossingsrichtingen waarbij geld vrijgemaakt wordt om dit probleem op te lossen", zegt de rechter.

'Cijfers Noordelijk rechtbankbestuur kloppen niet'

Volgens Bartstra blijft minder dan de helft van de zittingen in Assen. "We hebben dat berekend aan de hand van cijfers over zaken waarbij burgers zelf op de zitting verschijnen. Daaruit hebben we berekend hoeveel van die zaken naar Groningen zouden gaan als de plannen doorgaan", legt Bartstra uit. Volgens hem blijft nog niet de helft van die zaken in Assen. Het Noordelijke rechtbankbestuur zei eerder nog dat 85 procent van de zittingen in Assen overeind zou blijven.

Zeephelling

Tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer kwam ook burgemeester Marco Out aan het woord. Hij noemde het plan voor de rechtbank in Assen een zeephelling. Volgens Out komt Assen er bij uitvoering van de plannen nooit meer bovenop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.