'Ongerust over situatie openbaar onderwijs Midden-Drenthe'

Waarom directeur van Kimmenaede thuis zit, is niet duidelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
Waarom directeur van Kimmenaede thuis zit, is niet duidelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
BEILEN - Raadslid Charles de Haas van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork is bezorgd over de situatie rondom het openbaar basisonderwijs in Midden-Drenthe.
De Haas uit zijn zorgen naar aanleiding van een brief van onderwijsorganisatie Kits Primair waarin wordt gemeld dat directeur Jos van Kimmenaede thuis zit. Die brief werd gisteren naar alle ouders van leerlingen van de openbare scholen in Midden-Drenthe gestuurd.

'Vrijgesteld van werkzaamheden'

Uit de brief blijkt dat Van Kimmenaede 'is vrijgesteld van van werkzaamheden' en dat 'het bestuur samen met hem in gesprek is over de vervolgstappen'. Wat er aan de hand is, is niet duidelijk. Van Kimmenaede zelf wil niet op de kwestie reageren. Dolf Dekker neemt zijn taken tijdelijk waar. Hij was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

Gedoe

"Ik betreur het ten zeerste dat het sinds de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in onze gemeente in 2008 de derde keer is dat er gedoe is met een directeur", zegt De Haas. Voormalig directeur Roelof Huisman vertrok eerder al vanwege financiële problemen en Raymond in het Veld wilde een nieuwe stap in zijn carrière maken.

'Twijfels over kwaliteit'

De Haas: "Dit is kwalijk voor het openbaar onderwijs. Hoewel Kits Primair in de brief meldt dat het garant staat voor de kwaliteit van het onderwijs, heb ik mijn twijfels over een goede afloop hiervan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.