VVD Drenthe: Beslissing Dijkhoff ongehoord

Willemien Meeuwissen noemt de beslissing van staatssecretaris Dijkhoff ongehoord (Rechten: archief RTV Drenthe)
Willemien Meeuwissen noemt de beslissing van staatssecretaris Dijkhoff ongehoord (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De VVD in Drenthe is niet blij met de komst van 700 extra asielzoekers naar Oranje.
Volgens voorzitter Willemien Meeuwissen van de Statenfractie is de beslissing van de staatssecretaris ongehoord. "Er lagen duidelijke afspraken met het dorp. Die waren al moeizaam tot stand gekomen. Daar moet je niet zomaar, zonder afstemming op terugkomen", zegt zij. Volgens Meeuwissen maak je jezelf op die manier als overheid ongeloofwaardig.

'Vlam in de pan'

De komst van staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie naar Oranje noemt ze moedig. "Maar je kunt het dorp er niet zo mee overvallen. Je weet dat dan de vlam in de pan slaat", zegt Meeuwissen. Dat de staatssecretaris geen andere opties voor de opvang zou hebben vindt ze onzin. "Er zijn altijd andere opties. Hij had hier niet voor moeten kiezen."

Extra asielzoekers

Bij het bezoek van Dijkhoff aan Oranje liepen de gemoederen hoog op. De staatssecretaris kwam de bewoners van het dorp inlichten over de komst van nog eens 700 asielzoekers bovenop de al aanwezige vluchtelingen in het voormalige Pipodorp.

Terug naar oude afspraken

Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde gisteren in met een motie dat de opvang van asielzoekers in Oranje zo snel mogelijk moet worden teruggebracht naar de oude afspraken. Staatssecretaris Dijkhoff gaf eerder al aan dat het zijn bedoeling is om het aantal weer terug te brengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.