Hurry Up ziet kansen in Europa Cup duel

HANDBAL - Hurry Up acht zich op voorhand niet kansloos tegen HC Berchem. Het team van trainer Joop Fiege speelt morgenavond in de 2e ronde van de EHF Challenge Cup tegen de ploeg uit Luxemburg en schat de kansen op fifty-fity.
Fysiek sterke tegenstander

De trainer/coach van Hurry Up heeft de tegenstander gezien en bekeken via de video-analyse. "HC Berchem is een fysiek sterke ploeg met lange kerels in de dekking. In de omschakeling gaat het niet altijd goed en dus zullen we aanvallend snel moeten spelen", aldus de coach.

Problemen met communicatie

Daarnaast kent de ploeg uit Luxemburg in haar selectie maar liefst tien spelers met een buitenlands paspoort. "Dat levert binnen de lijnen nog al eens problemen op. De communicatie verloopt dan altijd moeizaam. Wij hebben dat in het begin ook gehad met onze drie buitenlanders", aldus Fiege.

Strijd leveren is het devies

Over de uitslag is de trainer/coach van Hurry Up heel duidelijk. "Ik verwacht niet dat de thuiswedstrijd beslissend zal zijn. Want ook in Luxemburg maken we kans op een goed resultaat. Het wordt fifty-fifty." De coach wil een team zien die strijd voor elke meter. "Als we met strijd en passie worden uitgeschakeld, dan kan ik leven met een nederlaag, anders niet".

Neuteboom, Fiege en Cibulskis niet fit

Voor Jort Neuteboom, die kampt met een elleboogblessure, komt het treffen met Berchem te vroeg. Ruben Fiege heeft een teenblessure en ook cirkelspeler Gintaras Cibulskis is niet topfit. Hij heeft last van zijn knie. De verwachting is dat beide spelers wel van de partij zullen zijn.

Live Hurry Up

Het duel tussen Hurry Up en HC Berchem uit Luxemburg wordt morgenavond live uitgezonden op RTV Drenthe en is ook te volgen via de website. De uitzending begint om 19.50 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.