Roep om andere koers voor tijdelijke Reestmond-medewerkers

MEPPEL - "De onzekerheid voor deze kwetsbare groep duurt nu al lang genoeg." Woorden van de voorzitter van de ondernemingsraad van werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel Jan Leijssenaar.
Mondjesmaat

Leijssenaar doelt daarmee op de groep werknemers met een tijdelijk contract. Een jaar lang proberen de gemeenten die Reestmond vormen deze mensen buiten het werkvoorzieningschap aan een baan te helpen, maar dat
.

Geen belemmering

"Juist deze mensen kunnen die onzekerheid niet aan", zegt Leijssenaar. Volgens hem is er geen belemmering om de werknemers een vast contract te geven. "Er wordt winst gemaakt, mét deze mensen aan het werk. Waarom ze niet gewoon in dienst nemen."

Opgebloeid

Een van die mensen is de 29-jarige Theo Hofs uit Meppel. Door een ongeluk heeft hij een hersenbeschadiging. "Sinds hij bij Reestmond werkt, is hij helemaal opgebloeid. Dit is een ander kind dan toen hij bij een gewone baas werkte", zegt moeder Tineke Hofs.

Niet te bevatten

Voor Theo is het idee buiten Reestmond aan het werk te moeten bijna niet te bevatten. "Ik heb hier leuk werk en ze weten dat ze me één ding tegelijk moeten vragen. Als iemand drie dingen aan me vraagt, loop ik vast", zegt Theo.

Andere koers

Raadslid Jan Langenkamp van de gemeente Westerveld vindt al vanaf het begin van dit jaar dat de medewerkers een vast contract moeten krijgen. Langenkamp: "We hebben dat nu als hele raad ook nog eens in een brief aan onze collega's gestuurd. Dit duurt nu lang genoeg, het is tijd voor een andere koers."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.