Gemeentebelangen stelt vragen over val vrouw in Oranje

De aangeslagen Van der Heide na haar val (Rechten: archief RTV Drenthe)
De aangeslagen Van der Heide na haar val (Rechten: archief RTV Drenthe)
ORANJE - Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork stelt vragen aan burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe over het incident rondom Hilda van der Heide die dinsdagavond in Oranje gewond raakte bij het bezoek van staatssecretaris Dijkhoff.
Van der Heide werd door een agent voor de auto van de staatssecretaris weggetrokken en hield daar een gebroken elleboog aan over.

Begeleiding

Gemeentebelangen wil onder meer van Baas weten hoe de burgemeester als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid aankijkt tegen het incident. Ook vraagt de partij zich af of Van der Heide begeleiding krijgt vanuit de gemeente.

'Ernstig geschokt'

Verder wil de partij weten welke instantie precies verantwoordelijk is voor het optreden van de agent en of hij op eigen initiatief handelde. "De handelwijze van deze persoon, vermoedelijk in overheidsdienst, heeft ons ernstig geschokt", schrijft fractievoorzitter Charles de Haas in zijn brief aan Baas.

Niet meer welkom

De Haas vindt dat Dijkhoff niet meer welkom is in Midden-Drenthe en hij wil van de burgemeester weten of die daar hetzelfde over denkt. De partij hoopt tijdens de raadsvergadering van 29 oktober antwoorden te krijgen van Baas.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.