DOS'46 verslaat Nic. en gaat ongeslagen zaal in

KORFBAL - Met een 16-21 overwinning op rivaal Nic. heeft DOS'46 de eerste helft van de veldcompetitie in stijl afgesloten. De Nijeveners, die alleen in de openingswedstrijd tegen SCO een punt lieten liggen, gaan als ongeslagen koploper van de Hoofdklasse A de zaal in.|
Met Max Malestein en Fenna de Jong in de basis voor de geblesseerde Marco Zegwaard en Geertje Hoekstra kende DOS'46 een goede start in Groningen. Via 0-2 liepen de roodzwarten uit naar 2-8, waarna Nic. iets dichterbij kwam en beide ploegen met een 9-13 stand de rust ingingen. Na rust drong Nic. wel aan en op 15-18 leken de Groningers nog dichtbij te kunnen komen, maar DOS'46 bleef koel en won verdiend met 16-21.
Jelmer Jonker was net als in de voorgaande weken topscorer aan de kant van DOS'46. Hij maakte zes treffers.
DOS'46 treedt in de zaal aan in de Korfbal League, waar het afgelopen seizoen naar terugkeerde. Op 28 november spelen de Nijeveners de eerste wedstrijd, uit tegen AW.DTV uit Amsterdam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.