Walid Soppe gaat voor Open Spaans Kampioenschap

MOTORSPORT - Walid Soppe (15) uit Coevorden rijdt de komende twee seizoenen hoogstwaarschijnlijk in het Open Spaans Kampioenschap.
Hij komt dan uit voor het Dutch Racing Team waarin hij ondersteund wordt door de nationale motorbond KNMV. Wel moet Soppe nog op zoek naar een deel van de financiering hiervoor.
Hij neemt hiermee de plaats in van Bo Bendsneyder die afgelopen seizoen kampioen werd in de Red Bull Rookies Cup en nu doorstroomt naar het KTM-fabrieksteam van Red Bull in de Moto3-klasse.

Spaans Open

Het Open Spaans Kampioenschap staat bekend als het meest competatieve klassement na de Grand Prix en vormt daarmee meteen de ideale opstap naar de strijd om het wereldkampioenschap.

Combinatie met Red Bull Rookies Cup

Soppe had eerder al te horen gekregen dat hij ook komend seizoen in de Red Bull Rookies Cup mag uitkomen en dus combineert de 15-jarige scholier het Spaans Open met de Rookies Cup.

Serieuzer

"Ja, ik vind het natuurlijk hartstikke mooi. Dan wordt het wel een beetje een ander verhaal en wat serieuzer en ik kan er veel van opsteken denk ik", aldus Soppe. "Ik denk dat het er net zo aan toegaat als in de de Moto 3 Grand Prix. Als je van de motor afkomt moet je misschien wel twee uur lang vertellen over wat de motor heeft gedaan en dat samenvoegen met de data die je hebt. Ik denk dat dat soort dingen gaan gebeuren".

Dutch Racing team

Bondscoach Barry Veneman ziet het Dutch Racing Team als ideale springplank voor Soppe om verder te komen in z'n carriere: "Het is een hele solide basis. Er is rust, er staat een goede structuur en er wordt gewerkt met goede produkten. Zij hebben als doel om rijders klaar te stomen voor het grote werk van de Grand Prix. En ze zijn daarmee min of meer een partner van de KNMV"

Veel leren

Volgens Veneman kan Soppe nog veel leren: "Walid laat zien dat hij hard kan rijden, talent en ambite heeft. Maar hij moet nog heel veel leren op het gebied van geduld, techniek en met andere mensen omgaan. Maar voor ons is Walid de beste keuze als je kijkt naar z'n leeftijd en waar hij nu staat in de Red Bull Rookies Cup.

Valencia

Om alvast kennis te kunnen maken met de nieuwe klasse maakt Soppe normaal gesproken in het weekend van 12 tot en met 15 november al z'n debuut in het Open Spaans Kampioenschap. Dan wordt de laatste wedstrijd van het seizoen in Valencia verreden. Hij rijdt dan op de motor van Bo Bendsneyder die dan op zijn beurt zal debuteren bij het fabrieksteam van Red Bull KTM Ajo in de Moto3 Grand Prix.
In het verleden reden naast Bo Bendsneyder ook Michael van der Mark en Bryan Schouten al voor het Dutch Racing Team.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.