Hurry Up wint eerste deel Europees handbalgevecht tegen Berchem

Hurry Up wint de eerste wedstrijd tegen Berchem
Hurry Up wint de eerste wedstrijd tegen Berchem
HANDBAL - Hurry Up heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF Challenge Cup gewonnen van HC Berchem. In Zwartemeer werd het na een spannende en gelijkopgaande wedstrijd 32-30. Volgende week zaterdag is de return in Luxemburg.
Eerste helft

Hurry Up kwam sterk uit de startblokken en door treffers van Tommie Falke, Vaidas Trainavicius en Ronald Suelmann kwam de thuisclub vlot op 3-1, maar door wat slordigheden in het aanvalsspel bij de thuisclub konden de gasten snel terugkomen en zelfs de leiding nemen bij 3-4. Hurry Up herstelde zich daarna en kwam via Falke, Thies Berendsen en Bart Mik op 6-4 en die marge van twee bleef staan tot 10-8. Voor Hurry Up scoorden in die fase Gintaras Cibulskis en Tomas Bernatavicius, die beide een prima duel speelden.
Toch konden de Zwartemeerders de voorsprong niet vasthouden tot de rust. Sterker nog, de Luxemburgse nummer 3 van het afgelopen seizoen kwam op voorsprong en liep zelfs uit naar een marge van drie punten bij 11-14 en met name de Fransman Loic Goemare en de Hongaar Gabor Karap, de linker- en rechteropbouwer van Berchem, bleken in deze fase moeilijk af te stoppen. Joop Fiege probeerde de dekking in de slotfase van de eerste helft nog te versterken met het inbrengen van zoon Ruben die kampt met een teenblessure en verre van topfit was. De rust werd gehaald met de stand 13-15. De laatste treffer van Hurry Up werd gemaakt door Berendsen.

Tweede helft

Hurry Up speelde in de tweede helft een stukje offensiever in de dekking. Fiege schakelde van een 6-0 naar een 5-1 dekking en dat zorgde voor het gewenste resultaat. De opbouw van de Luxumburgers verliep een stuk moeizamer, al bleven Goemare en Karap (en ook de Duise opbouwer Björn Gerber) af en toe ongrijpbaar. Maar ook aanvallend speelde Hurry Up beter dan voor rust. Er werden minder fouten gemaakt en de spanning leek helemaal verdwenen. De drie Litouwers van Hurry Up, Vaidas Trainavicius, Bernatavicius en Cibulskis namen samen met Ronald Suelmann hun verantwoordelijkheid en bij 16-16 kwamen beide teams op gelijke hoogte.
Tot 21-21 ontliepen beide teams elkaar niets, maar nadat Hurry Up door treffers van Suelmann en Bernatavicius op 23-21 kwam verwachtte het publiek voor de eerste keer een marge van drie in het voordeel van de thuisclub. Die marge kwam bij 29-26 en nadat Trainavicius er ook nog 30-26 van maakte kolkte de Concrete People Arena in Zwartemeer.
Een twee minuten straf voor Suelmann zorgde ervoor dat Berchem de marge toch weer kon verkleinen (32-30), waardoor het bereiken van de 3e ronden in de Challenge Cup allesbehalve een gelopen koers is.
Volgende week is de return in Luxemburg. "Dan moeten we echt beter met de kansen omgaan en scherper zijn. Dan kunnen we ook zeker winnen daar", zegt Suelmann na afloop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.