Keepers spelen hoofdrol in topper SVBO-WVV

VOETBAL - Keeper Lennon Ebeltjes heeft vanmiddag een punt gepakt voor SVBO. In de topper tegen WVV in de 1e klasse F waren de Winschoters sterker, maar zij wisten Ebeltjes niet te passeren.
In de 87e minuut verrichte Ebeltjes zijn belangrijkste redding. Kevin Wiegman mocht vijf meter voor de doellijn uithalen, maar raakte de benen van de doelman die daarmee zijn ploeg behoedde voor de eerste nederlaag van het seizoen.
en SVBO volgt nog altijd op de tweede plaats.

1e helft

Het publiek in Barger-Oosterveld zag een uiterst vermakelijk duel, met twee vaardige ploegen die in een hoog tempo speelden. Het enige wat ontbrak waren doelpunten en daar hadden beide ploegen voldoende kansen voor. Rean Bolk, Mike Reuvers, Maarten Wielens, René Wolbers en Dylan Wessels waren dichtbij een SVBO-treffer in de eerste helft, maar WVV-doelman Serkan Akbas deed niet veel onder voor zijn collega-keeper. Aan de andere kant was Martijn Drent twee keer gevaarlijk en schoot Marcel Smit vanaf zo'n 16 meter via de vingertoppen van Ebeltjes over.

2e helft

Na rust trok WVV het initiatief meer en meer naar zich toe en hing de 0-1 in de lucht. Met name Martijn Drent kreeg een aantal opgelegde kansen, maar de topschutter van de Groningers had het vizier niet op scherp. De enige echte kans voor de thuisclub werd om zeep geholpen door Reuvers die stuitte op Akbas. Het bleef dus bij 0-0 ondanks die levensgrote kans voor Kevin Wiegman in de 87e minuut.

Ebeltjes: "Ik wil zeker hogerop"

Uitblinker Ebeltjes was na afloop eerlijk. "Ik had wat geluk met die laatste kans. Ik stond precies op de goede plek en hij schoot tegen mijn benen." De oud-keeper van de jeugd van FC Emmen en Oranje onder 14 en 15 is inmiddels 26 jaar, maar hoopt nog altijd op een kans in het betaalde voetbal. "Ik vind dat ik het aankan. Ik ben op de top van mijn kunnen op dit moment en als er een kans komt dan grijp ik die met beide handen aan."