PvdA: Woningcorporatie Lefier heeft te weinig aandacht voor Zuidoost-Drenthe

(Rechten: archief RTV Drenthe)
(Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Woningcorporatie Lefier moet meer aandacht besteden aan de sociale huurwoningen in Emmen. Dit schrijft de lokale fractie van de PvdA.
In een persbericht laat fractievoorzitter Raymond Wanders weten dat de verhuizing van de woningcorporatie richting Groningen een verkeerde bijwerking heeft. Drenthe zou te weinig aandacht krijgen.

'Service huurders onder de maat'

“Nadat de verhuisbeweging naar Groningen is ingezet, lijkt het erop dat Lefier meer en meer met de rug naar onze regio is gaan staan. De focus ligt volledig op de stad Groningen en het ommeland. Na het vertrek van de onderhoudsdienst, staat hier nu enkel nog een kantoor en is de binding schijnbaar volledig zoek. De werkgelegenheid verdwijnt en de service aan de huurders laat, naar het zich laat aanzien, te wensen over”, aldus Wanders.

Actie in de wijk Meerveld

Vorige week voerden bewoners van de wijk Meerveld in Emmen actie. Op verschillende plekken werden spandoeken opgehangen. De bewoners zijn ontevreden over de renovatie van hun woningen enkele jaren geleden. Die zou op een fiasco zijn uitgelopen. "Voor bewoners is de maat nu vol", zegt Raadslid Trijntje Hummel.

PvdA komt in actie

De Partij van de Arbeid in Emmen wil dat Lefier snel de problemen in Meerveld aanpakt.
Hummel zal vandaag tijdens de raadscommissie Wonen en Ruimte de wethouder vragen Lefier hiertoe aan te zetten. “De gemeente heeft een belangrijke regierol gekregen als het gaat om sociale huurwoningen. Als Lefier er geen werk van maakt, moet de gemeente daar tegen optreden”.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.