Auto rijdt apotheek binnen: 'Het was een klap als een bom'

EMMER-COMPASCUUM - "Gelukkig stonden er geen klanten te wachten bij de balie", vertelt apotheker Maarten Boon uit Emmer-Compascuum.
Vanochtend reed er een auto de gevel van zijn apotheek aan de Runde Noordzijde.
"Er was een hele harde klap", vertelt Boon op Radio Drenthe. "Ik zat op het kantoor, meteen naast die ruimte. Het glas versplinterde, dus ik ben meteen gaan kijken. Toen zag ik de ravage."
Veel schade
De pui van de apotheek is flink beschadigd geraakt door de aanrijding. Stukken van de muur liggen verspreid door de zaak. De stellages die voor het raam stonden, liggen kapot op de grond.
Als een bom
"Gelukkig was er niemand binnen. Er is alleen heel veel materiële schade", vertel Boon. "Alle medewerkers waren achter bezig met het klaarmaken van recepten." Volgens medewerkers was er een klap als een bom te horen. "Inmiddels kunnen we er wat grapjes over maken, maar de schrik zit er flink in."
Nog open
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. Mogelijk heeft de bestuurder het gas- en rempedaal door elkaar gehaald. De apotheek is vandaag gewoon open. "Doe wel een warme jas aan", zegt Boon. "We blijven open, de eerste herstelwerkzaamheden zijn al begonnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.