Transavia vliegt ook komende zomer vanaf Groningen Airport Eelde

Vliegtuig van Transavia (Rechten: Andries Ophof - RTV Drenthe)
Vliegtuig van Transavia (Rechten: Andries Ophof - RTV Drenthe)
EELDE - "Er is geen enkele reden om het schema voor het zomerseizoen 2016 te veranderen." Dat laat luchtvaartmaatschappij Transavia aan RTV Drenthe weten. En dus blijft het aanbod op Groningen Airport Eelde hetzelfde.
De dochtermaatschappij van Air France KLM is in heel Europa aan het kijken naar een nieuwe strategie.

Minder vakantievluchten

De maatschappij wil minder afhankelijk zijn van vakantievluchten en zich meer toeleggen op de zakelijke markt. Maastricht Aachen Airport voelt dat meteen. De charters die via Maastricht vlogen komen te vervallen. En dat zijn charters die op hun weg naar de zonbestemmingen ook Eelde aan doen.

Potentieel genoeg in Eelde

Maar voor Groningen Airport Eelde is er volgens Transavia voldoende potentieel om door te blijven vliegen. De maatschappij is tevreden met de bezetting van de stoelen en gaat op dezelfde manier door in het nieuwe seizoen. Daarover zijn afspraken gemaakt met verschillende touroperators.
Transavia is een grote speler op de Drentse luchthaven. Ze vliegen op zeven bestemmingen. De andere maatschappijen die gebruik maken van Eelde zijn Corendon, TuiFly (het voormalige ArkeFly) en de lijndiensten van FlyBe en WizzAir. De meeste vluchten van Transavia maken een tussenstop op andere regionale vliegvelden. Maastricht vervalt dus. Die tussenstop wordt verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.
Vluchten elk seizoen opnieuw ter discussie
De maatschappij vliegt overigens vanaf Eelde ook rechtstreeks naar bestemmingen in Portugal, Mallorca en Gran Canaria.
Groningen Airport Eelde ging uit van een ongewijzigde routekaart. Maar zeker weet je het in de luchtvaart nooit. Transavia zegt ook steeds te kijken of er verandering nodig is. Voorlopig is daar op Groningen Airport Eelde geen sprake van. De meeste zomerbestemmingen zijn inmiddels te boeken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.