Admilson R. geboeid voor de rechter na hevig verzet

De zaak wordt behandeld in de rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De zaak wordt behandeld in de rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Admilson R. verschijnt vanochtend in de rechtbank met een verwilderd uiterlijk. Hij draagt een korte broek en heeft blote voeten in zijn slippers. Ook zijn zijn handen geboeid.
"U wilde niet naar de rechtbank komen, maar wij vinden dat u aanwezig moet zijn." aldus de rechter. Omdat de 31-jarige Hoogevener zich voor de zitting hevig verzette, zit hij geboeid in de rechtszaal.

Alleen donderdag aanwezig

Admilson R., de oudste van de twee broers, wilde alleen aanstaande donderdag verschijnen als de nabestaanden spreekrecht hebben. "Moet ik morgen ook komen?" vroeg hij de rechter. Dat is nog onduidelijk. Daarvoor beslist de rechtbank aan het einde van de middag.

Verdacht

De twee broers Marcos en Admilson R. worden ervan verdacht Berend Smit uit Dwingeloo te hebben doodgeschoten. Ook zouden ze het het echtpaar Veenendaal uit Exloo door middel van verwurging van het leven te hebben beroofd.
Planning komende dagen
Vandaag, op de eerste zittingsdag, behandelt de rechtbank de drie moorden. Morgen komen de persoonlijke omstandigheden van de broers aan bod. Dan worden ook het onderzoek in het Pieter Baan Centrum en de contra-expertise door een kliniek in Vught besproken. In beide klinieken zijn de broers wekenlang geestelijk onderzocht. Donderdag lezen de nabestaanden hun slachtofferverklaringen voor.
Op maandag 26 oktober komt het Openbaar Ministerie met haar strafeis. Een dag later is het de beurt aan de advocaten voor hun pleidooien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.