Stadspredikant: Hoop dat bezoekers iets verrijkends beleven in kerkelijke pop up-store

Bert Altena is dominee in de pkn-kerk in Vries
Bert Altena is dominee in de pkn-kerk in Vries
ASSEN - Stadspredikant Bert Altena uit Assen opent volgende maand een kerkelijke pop-up store in Assen.
"Ik ben stadspredikant geworden met de taak om kerken, organisaties en mensen met elkaar te verbinden. In dat kader heb ik dit plan bedacht", zegt Altena. Volgens de predikant is de kerkelijke pop up-store een nieuwe manier om vanuit de kerk aanwezig te zijn in de samenleving.

Zinvol en verrijkend

In de pop up-store van Altena zijn producten van verschillende organisaties verkrijgbaar. Unicef en Amnesty International krijgen bijvoorbeeld de ruimte om hun producten bij de winkel te verkopen. Toch hoopt de predikant op meer: "Ik ben tevreden als mensen elkaar daar vinden en iets zinvols of verrijkends beleven."

Twee maanden open

De kerkelijke pop up-store gaat op 6 november open en zal de deuren op 31 december weer sluiten. Dat hoeft niet per se het einde van het initiatief te betekenen. Altena vindt het nog te vroeg om te zeggen of er een vervolg komt, "maar zoals het nu gaat, smaakt het zeker naar meer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.