'Lekker aan de slag' in fietsenzaak vanwege Kinderboekenweek

BORGER - De leerlingen van groep 8 van obs De Meander in Borger moeten tijdens de Kinderboekenweek aan het werk bij fietsenzaak Egbert Egberts. Ze poetsen fietsen blinkend schoon en verdienen er zo nog wat geld voor de school bij.
Techniek, daar draait het om dit jaar tijdens de Kinderboekenweek. 'Raar Maar Waar' is het thema. Juf Kim Venema laat de kinderen inspiratie opdoen bij de rijwielhandel om later deze week op school een muurkrant te maken over de belevenissen.

Reclames

"Hartstikke leuk, nu kun je ook lekker aan de slag", zegt Harmen. Boeken lezen doen de kinderen minder dan in andere boekenweken. Maar spelen met taal doen de kinderen wel. Jaim: "Een andere groep maakt reclames voor fietsen."

'Geen verhaaltje voorlezen'

"Het zijn goede hulpen", zegt Klaas Almoes, medewerker van Egbert Egberts. "Ik hoef geen verhaaltje voor te lezen, dat doet juf Kim wel. Ze gaat iets over de techniek van fietsen uitleggen en hoe dat in technische handleidingen staat."

Prentenboek maken

Kim Venema: "De boeken liggen op school en daar wordt aan gewerkt. Sommige groepen zijn bezig zelf een prentenboek te maken of verhalen te schrijven." Maar volgens de juf is de kans groter dat kinderen uiteindelijk kiezen voor een beroep als rijwielhandelaar dan dat ze de literatuur ingaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.