Drie jaar cel voor verkrachter (25) uit Assen

De verkrachter moet van de rechter ook een schadevergoeding betalen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
De verkrachter moet van de rechter ook een schadevergoeding betalen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
ASSEN - Een man van 25 uit Assen moet drie jaar de cel in voor het verkrachten van een vrouw in de Asser wijk Lariks. Ook moet de man een schadevergoeding van 5.000 euro aan het slachtoffer betalen.
Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar celstraf en een schadevergoeding van 9.000 euro.

'Gruwelijke verkrachting'


De vrouw wilde in september haar fiets pakken om naar haar werk te gaan toen er ineens een man stond. Hij dwong haar de berging in te gaan en verkrachtte haar binnen. “Een ernstige en gruwelijke verkrachting”, aldus de officier van justitie.
“Het slachtoffer deed alles om te overleven. Uiteindelijk bood ze hem geld.” Na drie kwartier ging de man in op het aanbod. Hij wilde vierhonderd euro en liep met haar naar een pinautomaat.

Opsporing Verzocht
Beelden van die korte wandeling zijn in oktober vorig jaar getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tien tipgevers noemden na de uitzending de naam van de 25-jarige man. Ook kwamen er 25 meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnen van mensen die hem herkenden, vooral aan zijn loopje.
De dag na de uitzending herkende hij zichzelf ook en stapte hij naar de politie. Die liet hem na twee weken vrij. Sinds april zit de man opnieuw vast, omdat toen de uitslag van een DNA-onderzoek binnen was.
De man wist niet beter dan dat hij was uit geweest de nacht ervoor, daarna naar huis was gelopen en de volgende middag was wakker geworden, verklaarde hij. Hij zei dat hij erg dronken en stoned was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.