Zorgen om voortbestaan vliegveld Eelde: 'Het gaat niet goed'

EELDE - Veel raadsfracties in de gemeente Groningen zijn bezorgd over de toekomst van vliegveld Eelde.
Dat meldt RTV Noord.
Er moet een brede discussie komen naar de nut en noodzaak van het vliegveld. Dat vindt wethouder Joost van Keulen. Hij zei dat tijdens een commissievergadering van de Groninger gemeenteraad.

'Het gaat niet goed met de luchthaven'

"Laten we eerlijk zijn. Het gaat niet goed met de luchthaven", zegt Van Keulen. "Ik zie het ook niet zomaar beter gaan. Ieder jaar zijn er exploitatietekorten. Dat kan niet eeuwig zo doorgaan."

Om tafel

Van Keulen wil met de andere aandeelhouders, de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen en Tynaarlo, om tafel om te praten over de toekomst. "Het lijkt me goed als die brede discussie er komt. Op basis van gedegen cijfers. Wat hebben we eraan? En wat levert het op?"

Niet op vooruit lopen

Of Van Keulen wil stoppen met de luchthaven kan hij nog niet zeggen. "Dat is uiteindelijk een politiek besluit. Daar moeten we ook meer informatie voor hebben. Het lijkt me niet goed om daar op vooruit te lopen."

Feestjes

Tijdens de commissievergadering hield de VVD een pleidooi om de luchthaven ook in te zetten als evenemententerrein om zo meer geld te verdienen. Raadslid Sabine Koebrugge. "Congressen of dancefeesten, het zou er een goede plek voor zijn."
René Bolle van het CDA reageerde daar afwijzend op. "Er moeten gewoon vluchten komen, die feestjes van u gaan de luchthaven niet helpen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.