Wielrenner Jeff Vermeulen baalt van leeftijdsgrens Olympia's Tour

WIELRENNEN - Hij won in Assen de ploegentijdrit van Olympia's Tour en de vierde etappe in België. Daarom is het flink balen voor sprinter Jeff Vermeulen uit Exloo dat hij volgend jaar niet meer mee mag doen aan Olympia's Tour.
Met z'n 27 jaar is hij simpelweg te oud, nu de organisatie de leeftijdsgrens heeft teruggebracht naar 23 jaar.

Erg zonde

"Het was de enige etappekoers voor ons in Nederland. En dat is net het terrein waar ik het beste uit de voeten kan. Ik zou het heel erg zonde vinden als het zo blijft. Ik hoop dat er een organisatie opstaat die als vervanging een nieuwe etappekoers gaat organiseren", aldus de renner van Jo Piels.
Onderscheiden
Thijs Rondhuis uit Groningen, die vorig jaar de organisatie van Olympia's Tour overnam, hoopt zich met deze beslissing als wedstrijd meer te kunnen onderscheiden: "Wij hopen op meer nationale selecties, die met hun sterkste opstelling komen. Wij willen graag de beste beloften van Europa trekken, vergelijkbaar met het niveau van de Tour de l'Avenir."
"We hebben geprobeerd om een leeftijdsgrens van 25 jaar in te voeren. Zodat bijvoorbeeld Elmar Reinders uit Emmen nog mee zou kunnen rijden. Maar die categorie bestaat simpelweg niet bij de UCI. Je bent of een open wedstrijd of een wedstrijd voor beloften", aldus Rondhuis.
Nieuwe datum
Ook verhuist de oudste etappekoers van Nederland van mei naar september. De kalender zat bomvol in mei. Olympia's Tour viel samen met zeven andere etappekoersen waardoor niet altijd de sterkste renners van de ploegen van start gingen.
De nieuwe datum en de invoering van de leeftijdsgrens is geen proefballon: "Het is voor de komende drie jaar afgesproken, maar ik denk ook niet dat het na die tijd wordt teruggedraaid. We hebben hier anderhalf jaar over nagedacht en we doen dit met de steun van de nationale wielerbond KNWU".
Weer start in Assen?
Vorig jaar ging Olympia's Tour voor het eerst in Assen van start. De bedoeling is om dat ook de komende twee jaar zo te doen. "Er wordt nog over gesproken en de intentie is positief. Dat de datum verandert en de leeftijdsgrens wordt ingevoerd, speelt daarin geen rol", volgens Rondhuis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.