Wie wordt Drents politicus van 2015?

De genomineerde politici van 2014
De genomineerde politici van 2014
DRENTHE - TV Drenthe en Dagblad van het Noorden houden samen voor de vierde maal de verkiezing Drents politicus van het Jaar. Alle actieve Drentse politici dingen mee naar de titel: Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, senatoren, gedeputeerden, Statenleden, wethouders en raadsleden. De Drentse burger wordt van harte uitgenodigd om kanshebbers te nomineren.
Naast de verkiezing van de Drents politicus van het Jaar wordt ook een talentprijs toegekend. Voor deze prijs komen alle Drentse politici in aanmerking, mits ze in hun eerste termijn zitten. Ook hiervoor kan het publiek kandidaten voordragen.
Een jury, bestaande uit journalisten van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe, kiest uit de voorgedragen kandidaten uiteindelijk een winnaar. Een politicus voordragen kan tot en met vrijdag 13 november 12 uur 's middags via de website drentspoliticusvanhetjaar.nl. De winnaars worden op vrijdag 11 december bekend gemaakt.
De vorige winnaars van de titel Drents politicus van het Jaar waren wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen (2013) en gedeputeerde Ard van der Tuuk (2014). De titel Politiek Talent van het Jaar ging al naar Provinciaal Statenlid voor het CDA Bas van der Ven uit Gieten (2013) en de Asser VVD-fractievoorzitter Roald Leemrijse (2014).
Op drentspoliticusvanhetjaar.nl kunt u meer informatie vinden over deze verkiezing. U kunt ook contact opnemen met Margreet Gort (RTV Drenthe) op 0592-338080 of Jaap Kiers (Dagblad van het Noorden) op 06-52027606.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.