Dierenbescherming ziet nog steeds misstanden op Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN - De Dierenbescherming is nog lang niet tevreden over de Zuidlaardermarkt. Ondanks de strengere regels zijn de omstandigheden voor de paarden niet goed genoeg, zegt de organisatie.
"Het is niet anders dan vorig jaar", zegt Piko Fieggers van de Dierenbescherming. "Als je goed kijkt, zie je dat er nog steeds een hoop tekortschiet."

Gefaald

Een van de maatregelen die de gemeente invoerde, is dat alle aangevoerde paarden door een dierenarts gecontroleerd moeten worden. "Mijn collega's hebben dat in de gaten gehouden en er werd eigenlijk alleen maar geld overhandigd om op de markt te mogen staan. Geen controle op de toestand van de paarden. Daarin is gefaald", zegt Fieggers. "Ook heb ik geen enkel paard met water gezien."
Onzin
Paardenhandelaar Willem Derksen vindt de nieuwe regels onzin. "De regels worden gemaakt door mensen die er geen verstand hebben. De mensen achter het bureau, niet de mensen uit de praktijk. Een diertje dat normaal gesproken altijd buiten loopt, moet hier ineens een dekje op. Dat vind ik onzin."
Derksen is wel te spreken over de nieuwe regels voor voer en water. "De paarden hebben hier allemaal volop te eten en te drinken. In voorgaande jaren was dat aan de handelaren zelf, maar dat is nu goed geregeld."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.