Dieuwertje Blok kan Meppeler Dieuwertje Bockbier wel waarderen

MEPPEL - Ondernemers in Meppel proberen creatief in te haken op de landelijke Sinterklaasintocht van 14 november. Zo zoekt de plaatselijke slijter zijn inspiratie bij het dagelijkse Sinterklaasjournaal, gepresenteerd door Dieuwertje Blok.
240 robijnrode biertjes

Alexander Kisjes van de slijterij heeft het Meppeler Dieuwertje Bockbier bedacht. "Het is eigenlijk begonnen als een klein geintje", zegt Kisjes. "Samen met een brouwerij in Amersfoort hebben we het in een heel kleine oplage op de markt gebracht, alleen voor mijn winkel. Het is een robijnrood bockbiertje met 6,5 procent alcohol."
De slijter heeft 240 bierflesjes laten vullen met het gelegenheidsbiertje. Rijk verwacht hij er dan ook niet van te worden. "Nee, dat is ook totaal niet de insteek. Er is al genoeg ander nieuws over de intocht in Meppel en wij willen gewoon op een leuke manier en met een glimlacht dit verkopen.

Leuk geintje

Dieuwertje Blok kan het geintje wel waarderen. "Heel erg leuk, heel origineel. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een biertje naar iemand vernoemd werd. Bloemen wel, maar dit is eigenlijk veel leuker", aldus de tv-presentatrice die zelf niet zo vaak bier drinkt.
Blok krijgt het bockbier in Hilversum uit handen van de slijter zelf. Zeven flesjes en een glas in een speciale cadeauverpakking.

Wat vindt Dieuwertje Blok er zelf van?

Dieuwertje Blok, op de stoep met een halfvol flesje bier in de hand: "Ik ben helemaal geen bierdrinker, ik houd meer van wijn. Maar dit biertje vind ik heel lekker."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.